Hekken rond bomen bij fonkelnieuw busknooppunt vanwege roestige en te kleine roosters

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Nog geen twee maanden na de opening van het busknooppunt UMCG-Noord staan er weer bouwhekken op het fonkelnieuw plaveisel.

Aan de oostzijde van de Oostersingel verschenen onlangs bouwhekken rond de bomen rond de bankjes voor wachtende reizigers. De reden: roestige en slecht passende roosters. Volgens woordvoerder Peter Steinfort worden de roosters vervangen, omdat ze door een constructiefout niet goed aansluiten op de kaders rond de bomen. Ook roestten de roosters een stuk sneller dan de leverancier had beloofd.

Wanneer de nieuwe roosters rond de bomen liggen, is volgens Steinfort nog niet duidelijk. Zolang er geen nieuwe roosters zijn, blijven de afzettingen staan. De roosters zijn bedoeld om het plantvak en de wortels van de boom te beschermen.