Harmonie Patrimonium maakt zich op voor jubilieumconcert

nieuws
Foto: Steve Buissinne via Pixabay

Harmonie Patrimonium uit Stad bestaat honderd jaar. Zaterdagavond vindt er in De Oosterpoort een jubileumconcert plaats.

“Het gaat heel goed met de kaartverkoop”, laat voorzitter Nanda Medema weten. “Wel zijn er nog een aantal kaarten beschikbaar, dus mensen die vanavond nog langs willen komen, die zijn van harte welkom.” Het christelijk harmoniegezelschap Patrimonium werd opgericht op 15 januari 1921. Eigenlijk bestaan met dus 101 jaar, maar vanwege de coronacrisis werd er vorig jaar een streep gezet door de festiviteiten.

Afgelopen voorjaar vond er in Vries al een reünieprogramma plaats. Deze dag was bedoeld voor leden en oud-leden om herinneringen op te halen. In de avonduren vond er een concert plaats in de kerk van Vries. Zaterdagavond is het tijd door het jubileumconcert, waarbij de harmonie onder leiding zal staan van dirigent Arjan Wassink. In de Kleine Zaal van de Oosterpoort zal een selectie van werken door de jaren heen gespeeld worden, en zal ook de première zijn an het nieuwe jubileumwerk dat speciaal voor de harmonie is geschreven.

Het programma begint zaterdagavond om 20.00 uur. Meer informatie vind je op deze website.