GVAV wint bij rentree, monsterscore FC Lewenborg tegen Groninger Boys

sport
Foto Andor Heij. Doel.

De rentree van GVAV Rapiditas in de eerste klasse op zondag werd met een overwinning op Germanicus luister bijgezet. GRC Groningen verloor van TVC’28. Stadspark ging een klasse lager onderuit en in 3B haalde FC Lewenborg fors uit tegen Groninger Boys.

1E zondag

GVAV won in Coevorden met 0-2 van Germanicus. Halverwege de eerste helft kwam GVAV op voorsprong via Patrick Venema. Na 67 minuten maakte Venema zijn tweede en zo beleefde GVAV een mooie rentree in de eerste klasse.

GRC Groningen verloor in Tubbergen met 4-3 van TVC’28. Jasper Kingma zette GRC op voorsprong, maar TVC liep daarna uit naar 3-1. Bram Mulder zorgde voor de 3-2. TVC kwam vrij snel op een 4-2 voorsprong. In de slotfase benutte Kingma nog een strafschop: 4-3.

2K zondag

Stadspark degradeerde vorig seizoen naar de tweede klasse en maakte uit een vals start tegen HOVC: 3-1. Stadspark kwam nog wel op voorsprong via Sergio Marcos, maar na de pauze ging het mis voor de Groningers.

Helpman speelde met 2-2 gelijk tegen Annen. Het verslag staat hier. Forward was vrij.

3C zondag

De derby tussen Groninger Boys en degradant FC Lewenborg werd maar liefst 0-6. Groninger Boys begon beter aan de wedstrijd, maar gaandeweg kwam het initiatief bij FC Lewenborg te liggen. Op slag van rust maakte Mike Weidgraaf er 0-1 van. Na de pauze ging het hard en schoot Lewenborg het halve dozijn vol. Rai de Vries maakte er twee en tekende zo voor de 0-2 en 0-3. De 0-4 was een ongelukkig eigen doelpunt en Gerben Veenstra en Pepe Vista zorgden voor de 0-5 en 0-6.

Ook Engelbert wist te winnen. De nieuwkomer in 3C versloeg in Midwolda MOVV met 2-3.

Deel dit artikel: