Helpman danst op tafel na punt tegen Annen

sport
Foto Andor Heij. Helpman - Annen

Helpman pakte thuis in de tweede klasse K van het zondagvoetbal met het nodige fortuin een punt tegen Annen. Het werd in de eerste competitiewedstrijd na een 2-0 achterstand 2-2.

Annen was de makkelijkere spelende ploeg op sportpark de Esserberg. Ondanks dat was de eerste grote kans voor Huub Rudolphy van Helpman. Namens Annen was Pepijn Knol gevaarlijk, maar hij stuitte op Helpman doelman Karim Khajjouf. Beide ploegen zochten vol de aanval en daardoor was het duel het aanzien waard.

Annen kwam na 21 minuten op voorsprong toen Pim Veltink een voorzet van Jan Jaap Mulder binnen kopte: 0-1. De Drenten bleven de betere ploeg, maar hele grote kansen leverde dat niet op.

Na de pauze zette Helpman aan met een aardig kans vanuit een moeilijke hoek van Danny Dijkstra. Annen doelman Daan Boer pareerde de bal.

In de 57e minuut leek Jan Jaap de Boer de wedstrijd te beslissen toen hij na een voorzet van Veltink scoorde: 0-2. Maar na een minuut was het 1-2 toen Jacob Lubbers een omhaal in huis had die door Kevin Hofman binnen gekopt werd. Een minuut later kreeg Dolf Nijborg van Annen een niet te missen kans, maar de bal werd toch van de lijn gehaald.

Helpman bleef er daarom in geloven. Na 84 minuten bleef een bal na een corner in de Annen defensie hangen en de mee op gekomen verdediger Berend Rondhuis redde voor Helpman het punt: 2-2.

Dansen

“Dit is voor ons een winstpunt”, aldus de nieuwe trainer van Helpman, Dennis van den Driessche, die Annen de betere ploeg vond. “Als we ons zo terug vechten naar 2-2 dan dansen we op de tafel”. Van den Driessche was tevreden: “We hebben een nieuwe trainer, een nieuwe staf en een nieuwe speelwijze. Dat kost tijd. We willen een speelwijze neerzetten die de zintuigen van de tegenstander in de war maakt”.

“We zijn geen kampioenskandidaat”, aldus Van den Driessche over dit seizoen. “Maar ook zeker geen degradatiekandidaat. We hebben een smalle selectie, maar als we alles bij elkaar houden en fit blijven dan is het linkerrijtje realistisch”.