GVAV, FC Lewenborg en Engelbert door, Stadspark, Groninger Boys uitgeschakeld

Foto Andor Heij

GVAV Rapiditas 1 en 2, FC Lewenborg en Engelbert hebben zich zondag geplaatst voor de knock-outfase van het bekertoernooi. SC Stadspark en Groninger Boys overleefden de poulefase niet.

Eerste en tweede klasse (nummers één en twee gaan door)

GVAV Rapiditas won met 1-3 van Stadspark en is met VV Groningen door naar de volgende ronde. Eersteklasser GVAV had vooraf aan een punt genoeg. Cedwin Tel opende in de eerste helft de score voor tweedeklasser Stadspark. Na rust stelde GVAV orde op zaken. Na 70 minuten maakte Patrick Venema er 1-1 van. Na hands benutte Ingmar Liezenga een strafschop: 1-2. Venema bepaalde met zijn tweede de 1-3 eindstand. GVAV won twee wedstrijden in de poule, Stadspark verloor alles.

Derde klasse en lager (Alleen de nummer één gaat door)

Derdeklasser FC Lewenborg won met 3-0 van competitiegenoot Groninger Boys. Groninger Boys, dat aan een punt voldoende had, begon iets beter, maar Lewenborg nam het heft daarna in handen. Na een bal op de paal was Brian de Witt na 40 minuten wel succesvol: 1-0. Na rust scoorde Siva Alimostafazadeh de 2-0. Rai de Vries tekende voor de 3-0.

Engelbert won ook de derde wedstrijd en is door. WEO werd thuis met 7-3 verslagen. Jordi Rasterhoff scoorde vier keer voor Engelbert.

De reserves van GVAV Rapiditas waren zo goed als door, vanwege het goede doelsaldo. In de laatste wedstrijd werd thuis met 5-0 afgerekend met het al uitgeschakelde Woltersum.