Districtsbeker: Elftal Groninger clubs door, ON uitgeschakeld, monsternederlaag Oosterparkers

sport
Foto Martijn Minnema: VV Groningen - Zuidhorn

VV Groningen, PKC’83, Velocitas, GRC, Gorecht,  HFC’15, The Knickerbockers, Groen Geel, Mamio, Glimmen en Omlandia. Dat zijn de clubs uit de gemeente Groningen die door zijn naar de knock out fase van de districtsbeker. Opvallende afwezige in dat rijtje is Oranje Nassau, die slaagden er bij het nog puntloze Sellingen niet in te winnen.

Eerste & Tweede Klassers

VV Groningen en PKC’83 waren al zo goed als zeker van de knock outfase in de districtsbeker en wonnen beide ook hun derde wedstrijd.
VVG oogde niet bijster geïnspireerd en kwam pas in het laatste kwart op toeren. Toen stond het dankzij een treffer van David Albert Villalta (51′) al 0-1 voor Zuidhorn. VVG speelde na twee keer geel voor Erolind Derguti een half uur met tien man. In de 71’minuut kopte Danny Harms de gelijkmaker binnen, twee minuten later ging de bal op de stip en schoot Youri Ter Arkel VVG op voorsprong. In de 84′ minuut scoorde Jonathan van Dorssen de 3-1. Zuidhorn deed kort voor tijd via Hugo Koek nog wat terug, 3-2.

PKC’83 kwam in Bedum al vlot op 0-1 door een treffer van Rob Schokker. Bedum nam nog voor rust een 2-1 voorsprong die na rust omgebogen werd in een 2-4 zege voor PKC’83. Bryan Inge (2x) en Kevin Bakels scoorden.

Het al vrijwel zeker geplaatste Gorecht ging met 6 uit 2 op bezoek bij WVV en verloor met 1-0. Door dat resultaat moest Oranje Nassau beslist winnen om door te gaan. Oranje Nassau moest uit naar Sellingen, vooraf gezien als de zwakke broeder in de poule en met 0 uit 2 ook laatste. Sellingen nam echter na 5 minuten de leiding en kwam twintig minuten na rust op 2-0. Giovanni Salvo maakte er met nog een kwartier te gaan nog wel 2-1 van, maar verder kwam ON niet. Een fikse tegenvaller voor de ambitieuze Eerste Klasser. WVV gaat samen met Gorecht door.

GRC (zon) en Be Quick 1887 (zat) speelden op de Esserberg om een plek in de volgende ronde. GRC won met 3-1 en is door.
Velocitas was al geplaatst en speelde thuis tegen Musselkanaal, het publiek was de winnaar bij de puntendeling met 8 treffers, 4-4 dus.

Forward kon zich bij winst thuis tegen Winsum nog plaatsen voor de knock out fase. Dat lukte niet, Winsum nam een 0-2 voorsprong, verder dan een aansluitingstreffer kwam Forward niet.
Helpman speelde uit tegen Pelikaan S en poetste na rust een 2-0 achterstand weg, 2-2, een verdienstelijk resultaat voor Helpman tegen het sterren ensemble van Wim Bulten.

Derde t/m vijfde klasse
HFC’15
plaatste zich dankzij een 0-12 zege op GRC (zat) met een doelsaldo van 33-1 zeer overtuigend.
Oosterparkers verloor thuis met 20-1 van Aduard 2000 en eindigt met een doelsaldo van 3-33 en nul punten.
Glimmen won voor de derde keer met 3-2, deze keer van Meeden, en is ook door.
Omlandia won met 14-0 bij Oldambster Boys en plaatst zich daarmee.
Mamio kwam op 9 uit 3 door met 5-0 van Ezinge te winnen.
Groen Geel plaatste zich dankzij een 5-0 zege op Rood Zwart Baflo.
The Knickerbockers versloeg de Fivel met 5-2 en kwamen daarmee op 9 uit 3.

Andere uitslagen
Amicitia VMC-Haren 3-1
GEO-Warffum 5-2
Asser Boys-Helpman (zat) 1-8
VAKO-Lycurgus 0-8
VVK-Blauw Geel 5-0

Zondag kan GVAV Rapiditas nog met twee teams door. De reserves zijn al zo goed als zeker door, de hoofdmacht heeft bij Stadspark aan een punt genoeg. Bij Lewenborg-Groninger Boys hebben de Boys genoeg aan een punt, Lewenborg gaat door bij winst. Engelbert heeft tegen het puntloze WEO genoeg aan een punt.

Deel dit artikel: