Grote drukte FC Groningen op laatste transferdag, Strand Larsen voor ruim 11 miljoen weg

sport
Foto: Sportphotoagency.com (L-R) *Jorgen Strand Larsen* of FC Groningen, *Jordan Teze* of PSV

FC Groningen heeft op de laatste dag van de transfermarkt, woensdag, aanvaller Jørgen Strand Larsen voor een recordbedrag verkocht aan Celta de Vigo.

De Spaanse club zou ruim 11 miljoen euro voor Strand Larsen hebben betaald. De Noor kwam twee jaar geleden voor ruim een miljoen euro naar FC Groningen.

Als vervanger werd de 19-jarige Amerikaan Ricardo Pepi van Augsburg gehuurd. Pepi werd vorig jaar voor 16 miljoen gekocht van FC Dallas, maar kwam in de eerste Duitse Bundesliga nog niet uit de verf.

Er was nog meer nieuws op de laatste transferdag: Aanvaller Romano Postema werd verhuurd aan Roda JC. Postema kan bij FC Groningen nog niet rekenen op een basisplaats. Dat komt omdat FC Groningen dinsdag al aanvaller Florian Krüger van Arminia Bielefeld heeft gekocht. Het idee is dat Postema in de top van de eerste divisie beter wordt en in de toekomst wel de eerste spits van FC Groningen kan worden.

Middenvelder Daniël van Kaam werd verkocht aan Cambuur Leeuwarden. Hij tekende voor drie jaar in Friesland. Ook Van Kaam kon niet op een basisplaats rekenen bij FC Groningen.