Glaudé-pand aan Hereweg vanaf volgende week in de steigers voor noodreparaties aan dak

nieuws
foto: Bob de Vries

Begin oktober beginnen er noodwerkzaamheden aan het dak van één van de Glaudé-panden aan de Hereweg.

De panden in het Stationsgebied zijn in slechte staat. Het dak van één van de panden (Hereweg 3) staat op instorten door waterschade. Als er nu niks aan wordt gedaan, gaan ook de waardevolle interieurs en constructies in het pand verloren.

Daarom heeft de gemeente besloten tot herstelwerkzaamheden, zodat het pand niet verder in verval raakt. De werkzaamheden voor het noodherstel van de dakbedekking beginnen komende week met de steigeropbouw. De aannemer begint in de eerste week van oktober.

De gemeente heeft de panden vanaf 1989 aangekocht met als doel om in de toekomst te slopen, onder meer vanwege plannen met de Regiotram en de vervanging van het Herewegviaduct. Later bleek sloop niet meer noodzakelijk te zijn. Vorig jaar december maakte de gemeente bekend een groot deel van de panden te willen restaureren. Daar is echter nog niet genoeg geld voor (kosten: tussen de één en vier miljoen euro). Begin volgend jaar hoopt de gemeente meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de renovatie van de panden.