GGD begint op 19 september met nieuwe ronde boosterprikken tegen corona

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Iedereen van 12 jaar of ouder die twee prikken tegen corona heeft gehad, kan dit najaar een herhaalprik krijgen. De GGD begint in Groningen op maandag 19 september met het zetten van deze boosters. Mensen vanaf 60 jaar krijgen vanaf 13 september hun uitnodiging.

Dat maakte de GGD Groningen vrijdagochtend bekend. Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers zijn als eerste aan de beurt.

Mensen van 12 tot en met 59 jaar die jaarlijks voor de griepprik worden uitgenodigd, krijgen vanaf begin oktober de uitnodiging voor de herhaalprik van hun huisarts. Dan zijn ook de zorgmedewerkers met patiëntencontact aan de beurt. Daarna kan iedereen die dat wil van 12 jaar en ouder op afspraak een herhaalprik halen. Wanneer dat is, wordt later bekend gemaakt.