Gedenksteen voor slachtoffers Tweede Wereldoorlog in Haren onthuld

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Een nieuwe gedenksteen voor de gevallenen uit Haren in de Tweede Wereldoorlog is vrijdagmiddag voor de dorpskerk in Haren onthuld.

Er was al een steen, maar daar stonden niet alle mensen uit Haren op die in de oorlog omkwamen. Na een grondig onderzoek onder leiding van David Hulleman, lid van het 4 mei Comité Haren zijn nu alle 73 namen bekend. Die staan op de steen.

De onthulling van de gedenksteen werd gedaan door de nabestaanden van de slachtoffers in aanwezigheid van ongeveer honderd mensen. Daarvoor was een bijeenkomst in de kerk waarbij alle 73 namen werden genoemd.

Na de onthulling kreeg scheidend voorzitter Klaas Drenth van het 4 mei comité van voormalig dorpswethouder en huidige wethouder Philip Broeksma de erepenning van de gemeente Groningen. Drenth kreeg deze onderscheiding onder meer als dank voor zijn grote inzet om de herinnering aan de slachtoffers van het geweld in de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Foto: Rieks Oijnhausen
Deel dit artikel: