Fietspad langs spoor, van Eikenlaan naar Walfridusbrug, kost 1 miljoen euro méér

nieuws

Het nieuwe fietspad langs de spoorlijn Groningen – Sauwerd, van de Eikenlaan tot de Walfridusbrug, gaat ruim 1 miljoen euro meer kosten dan begroot. Dat meldt de gemeente woensdag.

Er zijn twee oorzaken voor de overschrijding: in de eerste plaats zijn de bouwkosten de afgelopen perioden fors toegenomen, onder meer door de oorlog in Oekraïne en de sterk gestegen energieprijzen. Vooral de prijs van staal is sterk gestegen, en de fietsbrug over de noordelijke ringweg wordt voor een groot deel in staal uitgevoerd.

In de tweede plaats moest de fundering van het fietspad deels aangepast worden als gevolg van grotere zettingen van het spoortalud dan verwacht. Het fietspad moet van ProRail namelijk op een ophoging van zand liggen.

Het nieuwe fietspad langs de spoorlijn sluit aan op de Doorfietsroute Winsum – Groningen. Het brede pad moet bijdragen aan  stimulering van fietsgebruik en het terugdringen van autogebruik.