Extinction Rebellion roept stadsbestuur op om mee te doen aan ‘die-in’

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De actiegroep Extinction Rebellion roept het stadsbestuur op om mee te doen aan een actie voor een beter klimaat aanstaande maandag om 12.00 uur op de Grote Markt.

Extinction Rebellion noemt het plan van de gemeente om in 2035 CO2 neutraal te zijn een mooi streven, maar niet voldoende. De actiegroep vindt dat er niet steeds van een economische groei uitgegaan moet worden, maar van een economie die gebaseerd is op ecologische duurzaamheid. “We moeten alles op alles zetten om de schade enigszins beperkt te houden. Onze voortdurende economische groei drijft de aarde en haar bewoners naar de vernietiging”, schrijft Extinction Rebellion.

Daarom wordt er maandag een zogeheten “die-in” georganiseerd waarin de leden van de actiegroep “dood” neervallen om het klimaat te beschermen.