Drie bedrijven uit Stad door naar finale Groninger Ondernemersprijs

nieuws
Screenshot uit livestream Groninger Ondernemersprijs

Gallagher Europe, Kampen Industrial Care en Klippa, alle drie uit de Stad Groningen, zijn de drie overgebleven genomineerden voor de Groninger Ondernemersprijs 2022. Dat maakte juryvoorzitter (en gedeputeerde) IJzebrand Rijzebol donderdagavond bekend bij Noorderpoort aan de Verlengde Visserstraat.

De drie bedrijven uit Stad kwamen als beste uit de bus uit een lijst met tien genomineerden. Drie andere bedrijven uit de gemeente Groningen (Mr. Mofongo, Cookinglife en Rope Access Noord) stonden ook op de nominatielijst, maar vallen nu af.

Volgens de jury werd er voor Gallagher (‘wereldmarktleider in de nichemarkt van schrikdraad’) gekozen, omdat het bedrijf nadrukkelijk kiest voor ’transite en traditie in de landbouw en de natuur’. Ook roemde de jury het innovatieve product van het bedrijf. Leidingbedrijf Kampen Industrial Care mag volgens juryvoorzitter Rijzebol door naar de finale, omdat het bedrijf ‘wendbaar is en zich nadrukkelijk richt op energie, voeding en water’. Automatiseringsbedrijf Klippa hoort bij de drie finalisten, zo stelt de jury, omdat het administratief, repeterend werk wegneemt met toptechnologie. “Wereldwijd toepasbaar”, aldus juryvoorzitter Rijzebol.

De drie bedrijven kunnen de komende maanden bezoek verwachten van zowel de jury, als van vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Groningen & Drenthe. Interviews met deze bedrijven gaan bepalen wie de Groninger Ondernemersprijs 2022 wint.  Op 1 december wordt de prijs uitgereikt door Commissaris van de Koning René Paas, tijdens een finaleavond in MartiniPlaza.

De jury voor de prijs bestaat dit jaar uit juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde Economische Zaken, provincie Groningen), Dina Boonstra (NOM), Suzanne Snijder (Commercieele Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Cas König (Groningen Seaports), Jan Hoekstra (Witec, winnaar 2019) en Albert Keizer (Next Generation Shipyards, winnaar 2021).