Doorzoekingen in Groningen rond witwasonderzoek waar ook Jumbo-topman bij betrokken zou zijn

nieuws
Foto via Politie.nl

In een omvangrijk onderzoek naar witwaspraktijken zijn dinsdagochtend negen mensen aangehouden. Binnen dit onderzoek vonden vrijwel tegelijkertijd doorzoekingen plaats in woningen, waaronder in Groningen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdagochtend. Waar de zoekingen precies plaatsvinden in de provincie, kan het Openbaar Ministerie niet zeggen.

Het betreft een gezamenlijk onderzoek van de FIOD, de politie, het Functioneel Parket en het parket Noord-Nederland. Volgens het OM gebeurde het witwassen via onroerend goedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van BTW-fraude in de autohandel.

De hoofdverdachte is een 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze. Hij wordt gezien als spin in het web. De medeverdachten wordt verweten dat zij in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij deze handelingen. Alle verdachten zitten voorlopig in beperkingen.

Ook inval bij Jumbo-topman

Volgens Omroep Brabant werd ook in de woning van Jumbo-topman Frits van Eerd een inval gedaan. Het is niet bekend of ook Van Eerd is gearresteerd.