“Donderdag flinke zonnige perioden, volgende week regen, veel wind en 12 graden”

nieuws
Foto: Couleur via Pixabay

De komende dagen beloven droog en zonnig te verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis opent de herfst na het weekend de aanval.

“Donderdag zijn er flinke zonnige perioden met in de loop van de dag een paar vriendelijke wolken”, vertelt Kamphuis. “Het wordt 17 of 18 graden bij een zwakke of matige wind uit het zuiden tot zuidoosten, windkracht 2 tot 3. Vrijdag schijnt de zon, al oogt het wat waterig door overtrekkende wolken. Het wordt 18 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten, windkracht 3. Later in de middag neemt de bewolking toe en daarmee ook de kans op wat regen.”

“Op zaterdag is er eerst veel bewolking en kans op wat lichte regen. Vooral in het zuiden van de provincie. Gaandeweg de dag breekt de zon vanuit het noorden zo nu en dan door. Het wordt 15 graden bij een matige noordoostenwind, windkracht 3 tot 4. Zondag is het rustig en met zo nu en dan zon en droog weer wordt het 15 of 16 graden. Na het weekend opent de herfst de aanval. Maandag levert dat perioden met regen op en gaat het flink waaien uit het zuiden tot zuidwesten, windkracht 5. Verder is het koel bij 12 of 13 graden. Op dinsdag houdt het wisselvallige weer aan. Langzaam maar zeker dreigt er volgende week een soort van westelijke stroming op gang te komen wat zou betekenen dat het wisselvallige weer langere tijd aan gaat houden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.