Districtsbeker: Helpman en Forward spelen gelijk, Engelbert en GVAV Rap 2 winnen ruim

Foto Martijn Minnema: Helpman-Forward eindigde gelijk

Slechts drie bekerpotjes waaronder een heuse stadsderby, Helpman en Forward deelden de punten. Engelbert en GVAV Rapiditas 2 haalden flink uit.

VV Helpman-GSAVV Forward
Helpman en Forward treffen elkaar komend seizoen ook in de competitie, beide clubs spelen in de zondag tweede klasse K. Vanmiddag troffen beide clubs elkaar op de Esserberg voor een bekerwedstrijd. Voor rust waren de hoogtepunten schaars, Danny Dijkstra was namens Helpman het dichtst bij een treffer toen hij hard tegen de paal schoot.

Tien minuten na rust was het wel raak, Dijkstra frommelde de bal in twee instanties voorbij de Forward goalie, 1-0.
Ook na rust was het lange tijd niet al te opwindend, maar in de slotfase ontbrandde het duel dan toch nog met drie treffers in tien minuten. Eerst was het Bart Breman die in de 77′ minuut voor de verdiende 1-1 zorgde, acht minuten later bracht Max van Schaik Forward zelfs aan de leiding. Die voorsprong was van korte duur, twee minuten later kopte Danny Dijkstra de 2-2 binnen. De andere clubs in deze poule zijn zaterdag eerste klassers Winsum en Pelikaan S. Dat duel eindigde zaterdag in een 0-1 zege voor Pelikaan S. De eerste twee clubs gaan door.

Derde klasse en lager
Het naar de derde klasse gepromoveerde Engelbert veegde vanmiddag in eigen huis de vloer aan met THOS, het werd 7-0. Andere tegenstanders zijn derde klasser MOVV en vijfde klasser WEO. MOVV won vanmiddag met 2-3 van WEO. In deze poule gaat alleen de nummer 1 door, volgende week is het MOVV-Engelbert.

Het tweede elftal van GVAV Rapiditas speelt ook in de districtsbeker en won met 8-0 van vijfde klasser Bellingwolde.

Doordeweeks bekervoetbal
Dinsdagavond speelt Groninger Boys thuis tegen Actief zijn eerste wedstrijd (aanvang 20.00). Deze poule bestaat uit maar 3 clubs, Lewenborg is de derde. Deze teams spelen allen in de derde klasse, de nummer 1 gaat door.

Ook Oranje Nassau komt dinsdagavond in actie, uit tegen WVV. Dat duel is vanwege het jubileumfeest van WVV uitgesteld naar komende dinsdag.
PKC’83 speelt zijn tweede wedstrijd al op vrijdagavond, thuis tegen ASVB (aanvang 19.30).