“Dinsdag perioden met zon en droog, na het weekend koel en kouder met regen en wind”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen gaan rustig verlopen waarbij de zon zich regelmatig zal laten zien. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis klopt vanaf komend weekend de herfst weer op de deur.

“Dinsdag zijn er perioden met zon, afgewisseld door stapelwolken”, vertelt Kamphuis. “Het blijft droog en het wordt 15 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind, windkracht 2 tot 3. In de nacht van dinsdag op woensdag is het fris bij 5 graden. Lokaal kan er een mistbank voorkomen. Op woensdag wordt het met 18 graden warmer. Verder blijft het droog en zijn er perioden met zon, naast enkele wolkenvelden. De zuidenwind is zwak of matig, windkracht 2 tot 3. In de nacht naar donderdag is het wederom fris bij 5 graden, en is er kans op een mistbank.”

“Donderdag tot en met het weekend zijn er perioden met zon, afgewisseld door enkele wolkenvelden. Het is vrij rustig najaarsweer bij een graad of 17, al lijken we die waarde zondag net niet meer te gaan halen. Na het weekend volgt de overgang naar een koele noordwestelijke stroming. Het gaat dan weer regelmatig regenen en waaien. Bovendien doet de temperatuur een gevoelige stap terug naar waarden rond, of soms, onder de 15 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.