Dag van de geschiedenis in het teken van Groningens Onzet

nieuws
Illustratie: Erik Wielaert - scene over Gronings Ontzet uit strip op Grote Markt in opdracht van CBK.

De jaarlijkse Dag van de Geschiedenis, georganiseerd door de Groninger Archieven, staat op 1 oktober volledig in het teken van Bommen Berend.

 

Onder de naam ‘Er staat een bisschop voor de stad’ is er die dag van alles te ontdekken in het pand aan het Cascadeplein. Bommen Berend, oftewel de bisschop van Münster, belegerde precies 350 jaar geleden onze stad, maar moest uiteindelijk de aftocht blazen.

De dag wordt geopend door historicus Luc Panhuysen, en afgesloten door een voorstelling van theatergroep Waark. Er zijn allerlei workshops, lezingen en rondleidingen, waarin de bezoekers worden meegenomen naar de 17e eeuw. De activiteiten sluiten aan bij de landelijke Maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema: ‘Wat een ramp!’

Alle informatie over deze dag bij de Groninger Archieven is te vinden op de website http://www.dagvandegroningergeschiedenis.nl