Bio-ethanol kachel zorgt voor rookontwikkeling in woning

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een woning aan de Reviusstraat in de wijk De Wijert heeft maandagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van een woningbrand kwam rond 18.30 uur binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “De eigenaar van de woning had een bio-ethanol kachel ingeschakeld”, vertelt brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper. “Op een gegeven moment ontstond er rookontwikkeling. Het lukte de meneer niet om de kachel uit te krijgen en daarop werd de brandweer gebeld.”

De telefonist van de meldkamer gaf de bewoner het advies om buiten de hulpdiensten op te wachten. “Wij hadden de situatie binnen vijf minuten onder controle.” Over de oorzaak is niets bekend, hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: