Begin ‘najaarsgolf’ corona laat zich ook in Groningen zien

nieuws
Foto: Alexandra Koch via Pixabay

Volgens het RIVM neemt het aantal besmettingen met het coronavirus neemt sinds enkele weken weer toe. Dat laat zich ook duidelijk zien in Groningen, waar het aantal nieuwe besmettingen de afgelopen week met ruim een derde toenam ten opzichte van de weken ervoor.

Waar het gemiddelde aantal besmettingen per week binnen de provincie de afgelopen maanden rond de 250 infecties schommelde, steeg het aantal besmettingen in de afgelopen week ineens naar ruim 430 corona-infecties. Ook het aantal ziekenhuisopnames kende in de afgelopen week een relatief snelle stijging, met zeven nieuwe opgenomen patiënten.

De cijfers zijn tekenend voor de rest van Nederland. Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt sinds enkele weken toe en ook in de ziekenhuizen is een stijging te zien. Daarnaast melden meer mensen  klachten die kunnen wijzen op een coronabesmetting. Volgens het RIVM is dit mogelijk een teken van de start van de verwachte COVID-najaarsgolf. Het rijksinstituut stelt dat vaccineren en testen in deze fase belangrijk zijn om te voorkomen dat de cijfers hard oplopen.