Bedrijfwagens mogen langer door centrum rijden door tekort aan verkeersborden

nieuws
Foto: Gemeente Groningen (via Ruimte voor Jou)

Het gebied in en rond de binnenstad waar bedrijfswagens alleen tussen 05.00 uur en 12.00 uur mogen laden en lossen, zou per 1 oktober worden uitgebreid. Maar dat gaat niet door, omdat de benodigde verkeersborden niet op tijd rond het uitgebreide gebied hangen.

Per oktober zouden deze zogeheten venstertijden van toepassing voor het hele centrum: een gebied begrensd door de Diepenring, het Verbindingskanaal en de Westerhaven. Met de maatregel wil de gemeente het vracht- en bestelverkeer in de binnenstad terugdringen, zodat voetgangers en fietsers meer ruimte hebben.

De gemeente wilde het venstertijdengebied per 1 oktober uitbreiden. Maar volgens wethouder Philip Broeksma gaan de venstertijden in het grotere gebied pas op 1 februari gelden. De reden: de verkeersborden hangen niet op tijd in en rond het gebied waar de nieuwe tijden moeten gaan gelden.