Basketballers Donar winnen laatste oefenwedstrijd

sport
Foto: Snack Admiral from FreeImages

De basketballers van Donar hebben zaterdagavond in Assen met 72-63 gewonnen van Feyenoord uit Rotterdam. Het is de eerste en enige overwinning van de oefenreeks waarmee men zich voorbereidt op het aanstaande seizoen.

De Groningse basketballers begonnen sterk aan de wedstrijd. Na tien minuten spelen stond er een 20-14 voorsprong op het scorebord. Halverwege was de voorsprong verder opgelopen naar 44-32. In het derde en vierde kwart wist men de voorsprong vast te houden, hoewel Feyenoord in het laatste deel van de wedstrijd nog wel aanstalten maakten om dichterbij te komen. Uiteindelijk werd de eindstand op 72-63 bepaald. Olaf Schaftenaar was topscorer aan Groningse zijde met veertien punten.

De oefenreeks van Donar bestond uit acht wedstrijden, waarvan de eerste zeven verloren gingen. Na drie Duitse clubs, een Engelse club en twee Belgische basketbalclubs was Feyenoord de eerste Nederlandse tegenstander. Komende woensdag speelt Donar om de Supercup. Als bekerwinnaar is in Den Bosch landskampioen Heroes de tegenstander. Die wedstrijd begint om 20.00 uur.