Banketbakkerij Borgman sluit de deuren, en opent ze ook weer gelijk: “Heel erg blij”

nieuws
Cor van Wijngaarden (l) overhandigt de nieuwe eigenaar Marcel Wilpstra (r) de sleutel van de winkel/bakkerij in Helpman. Foto: ingezonden

Banketbakkerij Borgman aan de Verlengde Hereweg krijgt een nieuwe eigenaar. Op 1 oktober aanstaande neemt Cor van Wijngaarden afscheid.

Van Wijngaarden heeft de bakkerij 37 jaar geleid en gaat men pensioen. De nieuwe eigenaar is Marcel Wilpstra. Die is op dit moment al eigenaar van banketbakkerij Jullens in de Herestraat. Beide bedrijven gaan verder onder de naam banketbakkerij Borgman. Borgman is daarmee de enige overgebleven banketbakker in de stad.

“In al die jaren is mijn sociale leven er bij ingeschoten”
Ondanks dat er een nieuwe organisatie ontstaat zullen de vertrouwde waarden onveranderd blijven. Daarbij gaat het behalve om de kwaliteit en de grondstoffen ook om de klantvriendelijkheid. Van Wijngaarden is blij dat zijn bakkerij blijft bestaan: “Dat ik nog tot mijn 69e door moest om de juiste overnamekandidaat te vinden is geen probleem. Ik ging nog elke ochtend met plezier naar de zaak. Onvoorwaardelijke liefde voor dit vak.
Maar geleidelijk kreeg ik lichamelijke klachten en al die jaren schoot mijn sociale leven er natuurlijk wel bij in. Toen we in maart van dit jaar het 100-jarig bestaan vierden, voelde het toch zo langzamerhand dat mijn carrière na 53 jaar banketbakken wel afgerond was. Met Marcel weet ik zeker dat mijn visie, liefde en waarden van een ambachtelijke banketbakkerij voor Groningen blijven bestaan.”

“Ik ga deze uitdaging aan”
Marcel Wilpstra kijkt ondertussen erg uit naar de periode die aan gaat breken: “Samen met mijn vrouw ga ik met volle overtuiging deze uitdaging aan. De kinderen kunnen zich inmiddels zelf redden, ik sta in de kracht van mijn leven en heb mij in 28 jaar alle expertise voor dit vak eigen gemaakt. Groningen is een mooie stad en de mensen verdienen het om van ambachtelijke bakkerslekkernijen te genieten.”