Automobilist rijdt in op ganzen op Wielewaalplein: “Twee ganzen dood, vreselijk gezicht”

Een automobilist is zaterdagavond opzettelijk ingereden op een groep ganzen bij het Wielewaalplein. Dierenambulance Groningen is op zoek naar getuigen.

Het incident vond rond 18.20 uur plaats. “Omstanders hebben ons laten weten dat het om een zwarte personenauto ging waarbij de automobilist eerst rustig aan kwam rijden”, vertelt Dierenambulance Groningen. “Toen hij in de buurt kwam op de locatie waar de ganzen altijd de weg oversteken, werd er ineens gas gegeven en werden de ganzen aangereden. Omstanders laten aan ons weten dat het een vreselijk gezicht was, waarbij de ganzen alle kanten op vlogen en in ieder geval twee beesten om het leven zijn gekomen.”

“Bijna alles was inwendig kapot”
Eén gans was op slag dood. Een tweede gans was erg gewond. “Dit dier was dusdanig door de auto geraakt dat bijna alles inwendig kapot was. Eén van de pootjes was bijvoorbeeld volledig verbrijzeld. Wij hebben het dier meegenomen naar de dierenarts waar het beest uit zijn lijden is verlost. Een derde gans heeft een gebroken poot opgelopen. Hij is na het ongeluk het water ingevlucht en laat zich nog niet vangen. Wij zien dat de groep ganzen sowieso erg van slag is door wat er gebeurd is.”

Getuigen
Dierenambulance Groningen roept op om informatie te delen. “Weet je wie dit op zijn geweten heeft? Heb je het kenteken kunnen zien? Zou je ons dan in een privébericht de informatie willen sturen?” De Dierenambulance is via deze website te bereiken.