Amateurvoetbal lagere klassen: Velocitas start met zege, Be Quick 1887 hard onderuit

Foto Martijn Minnema: Mamio en Lycurgus doen het goed in respectievelijk de vierde en derde klasse

In de Tweede Klasse startte Velocitas het seizoen met een uitzege, Be Quick 1887 verloor thuis ruim van Bedum.
Het gedegradeerde The Knickerbockers begon het seizoen in de derde klasse met een puntendeling. Helpman won van HFC’15, ook Groen Geel en Lycurgus boekten een zege. De derby in 4C tussen Mamio en VVK werd een prooi voor Mamio.

2A
Velocitas
keek bij SV Oosterwolde tien minuten voor rust tegen een 2-0 achterstand aan maar ging toch met drie punten terug naar Groningen. Kort voor rust zorgde Bart Steenbergen voor de aansluitingstreffer. Steenbergen maakte ook de 2-2 waarna Firas el Jawashi Velo kort voor tijd de winst bezorgde.
Het eveneens gepromoveerde Be Quick 1887 kende een zwakke start, het verloor thuis met 1-5 van SV Bedum.

3C
Helpman
kwam thuis tegen HFC’15 twee keer op achterstand maar dankzij vier treffers in de tweede helft won het met 5-2. Helpman had vijf verschillende doelpuntenmakers.
Groen Geel begon met een 0-1 zege bij Loppersum, Melle Gebben was matchwinner.
Bij Grijpskerk-The Knickerbockers vielen beide treffers na rust, Lauren Stellingwerf bezorgde TKB een punt door de 1-1 te scoren.
Promovendus Lycurgus begon met een 1-2 zege bij ONR.  Mickey van der Horst maakte twintig minuten voor tijd de winnende.

4C
De derby Mamio-VVK eindigde in een 4-2 zege voor Mamio. Amicitia VMC speelde thuis 2-2 tegen HS88 en het gedegradeerde Stadspark verloor thuis met 1-3 van DVC Appingedam.