Amateurvoetbal barst dit weekeinde los, Gorecht tegen Oranje Nassau

sport
Foto Andor Heij. Keeper Be Quick zaterdag.

Dit weekeinde barsten alle competities in het amateurvoetbal weer los. Op divisie niveau werd er al gespeeld, maar nu zijn ook de lagere klassen aan de beurt.

In de eerste klasse F op zaterdag is er in Haren meteen al een derby tussen promovendus Gorecht en Oranje Nassau. VV Groningen speelt thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen en PKC ’83 speelt een uitwedstrijd tegen degradant ONS Sneek.

In 2L ontvangt promovendus Be Quick 1887 SV Bedum. De andere nieuwkomer in 2L, Velocitas 1897, gaat op bezoek bij SV Oosterwolde.

In de eerste klasse E op zondag spelen GRC Groningen en promovendus GVAV Rapiditas beide een uitwedstrijd. GRC gaat naar het Twentse Tubbergen voor de wedstrijd tegen TVC’28 en GVAV speelt in Coevorden tegen Germanicus.

In 2K speelt Helpman thuis tegen Annen. Degradant SC Stadspark moet uit tegen HOVC. De nieuwbakken tweedeklasser Forward is vrij.

Ook in de lagere klassen wordt volop gespeeld met op zaterdag in 3C de derby tussen Helpman (zat) en HFC’15 en in 3C zondag Groninger Boys – FC Lewenborg.

In de vierde divisie zondag speelt Be Quick 1887 (zon) al de vijfde wedstrijd. De Groningers ontvangen zaterdagavond Alphense Boys.

Deel dit artikel: