Wormuth niet honderd procent zeker over eerste competitieduel: ‘Spannend’

nieuws
Foto via FC Groningen

De eerste wedstrijd van het Eredivisieseizoen voor FC Groningen, die de ploeg komende zondagmiddag speelt tegen FC Volendam in de Euroborg, zorgt bij oefenmeester Frank Wormuth voor spanning: “In de voorbereiding speel je alleen oefenwedstrijden. Zondag zijn de belangen heel anders.”

Aan de oppervlakte lijkt de Duitse oefenmeester rustig. “Maar nu het allemaal dichter bij komt, kan ik wel zeggen dat ik het ga voelen: spannend”, stelt Wormuth vrijdagmiddag in een interview van FC Groningen. “Natuurlijk zeggen mensen vaak dat het een “gewone” wedstrijd is, zoals alle anderen. Maar alles is nieuw voor me: nieuwe club, nieuwe staf, nieuwe spelers en een nieuw seizoen. Alleen het voetbal zelf is niet nieuw.”

Is Wormuth klaar voor de eerste wedstrijd in de competitie-campagne? “Dat weet ik niet”, aldus de 61-jarige Wormuth. “Ik denk dat voor een eerste competitiewedstrijd heel veel ploegen dat nog niet weten. In de voorbereiding speel je alleen oefenwedstrijden. Zondag zijn de belangen heel anders. Ik ben uiteraard wel heel nieuwsgierig, net als al onze supporters.”

FC Groningen moet een paar spelers missen tijdens de eerste speelronde van de competitie: Keeper Jan Hoekstra en de geblesseerden Marin Sverko, Emmanuel Matuta en Nordin Musampa. Wie treden er zondag aan tegen Volendam? Wormuth denkt te beginnen met dezelfde elf spelers die zaterdag startten tegen Osasuna. Dat betekent dat Michael Verrips, Neraysho Kasanwirjo, Mike te Wierik, Radinio Balker, Isak Dybvik Määttä, Joey Pelupessy, Laros Duarte, Ramon Pascal Lundqvist, Cyril Ngonge, Jørgen Strand Larsen en Tomáš Suslov waarschijnlijk aan zullen treden.

Onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij trapt FC Groningen zondagmiddag om 12.15 uur af tegen FC Volendam in de Euroborg.

Deel dit artikel: