Voorlopig geen problemen door watertekort bij waterschap Hunze en Aa’s

De droogte en het tekort aan water zorgen voorlopig nog niet voor problemen bij waterschap Hunze en Aa’s. Het waterschap verwacht de komende tijd aan de vraag te kunnen voldoen.

Bij het waterschap staan de gemalen aan om water het gebied in te pompen. Het water komt uit het IJsselmeer via Friesland naar Groningen. Bij het gemaal in Dorkwerd wordt nu vijftienduizend liter water per seconde naar binnen gepompt, met een optie om nog vijfduizend liter extra te pompen.

Water uit IJsselmeer

Hydroloog Ronald Leeraar van Hunze en Aa’s verwacht voorlopig geen problemen in de watervoorziening. “Wij zitten wel in een overleg met andere waterschappen die water uit het IJsselmeer halen. Daar hebben we elke dinsdag een overleg over wat de verwachtingen zijn. Daar is het wel van afhankelijk. Als daar gekort wordt, dan hebben wij mogelijk ook een tekort. Maar voorlopig hebben wij nog voldoende water.”

Ook Noorderzijlvest, het andere waterschap binnen onze gemeentegrenzen, verwacht voorlopig geen problemen. Dat liet Noorderzijlvest eerder deze week al weten.