Verdachte (32) van dumpingen op snelweg A7 blijft langer vast

nieuws

De man die ervan wordt verdacht dat hij de A7 heeft geblokkeerd met pallets, afval, hout en asbest bij Marum en Frieschepalen, blijft twee weken langer vastzitten. Dat maakte het OM maandagmiddag bekend.

De 32-jarige man uit de gemeente Westerkwartier zit sinds afgelopen donderdag vast voor de dumpingen, die op 28 juli en 1 augustus werden gepleegd. Het OM verdenkt de man ook van brandstichting en overtreding van de Wet milieubeheer. Het onderzoek gaat door.

Door de dumping van het afval bij Frieschepalen ontstond een ongeluk. De betrokkenen bleven wonderwel ongedeerd. Rijkswaterstaat had moeite om het afval van de weg te krijgen, omdat aannemers bang waren voor bedreigingen. Uiteindelijk werd in de loop van donderdagmiddag toch een bedrijf bereid gevonden om het afval weg te halen.

Voor de afvaldumpingen bij de A7-afslag Leek en op de A32 bij Meppel zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden. Informatie of beelden delen met de politie kan via het online tipformulier of via de opsporingstiplijn: 0800-6070.

Deel dit artikel: