Vanaf woensdag contactloos betalen in alle bussen van Qbuzz in Groningen

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

Met ingang van 31 augustus het mogelijk om in en uit te checken met een betaalpas, een creditcard of een smartphone in alle bussen van Qbuzz in Groningen.

Het in- en uitchecken met een betaalpas, creditcard of smartphone werkt hetzelfde als het reizen met een OV-chipkaart.  de reiziger checkt in door zijn pas tegen de kaartlezer aan te houden, en doet hetzelfde bij het uitchecken. Alle ritten in het OV die op één dag met één betaalmiddel zijn gemaakt worden verzameld, bij elkaar opgeteld en in de nacht op de volgende dag in een keer afgeschreven.

Het in- en uitchecken met een betaalpas, creditcard of smartphone werkt alleen tegen vol tarief. Daarom blijft het gebruik van een OV-chipkaart ook nog gewoon mogelijk, ook met opvolger OV-Pay, zodat mensen met een abonnement of korting deze kunnen blijven gebruiken. OV-Pay stelt dat de kaarten zeker tot 2024 bruikbaar blijven.

Let op: Haal je kaart wel uit je portemonnee!

Reizigers moeten hun betaalpas of creditcard wel uit hun portemonnee of telefoonhoesje halen en individueel tegen de kaartlezer houden. Want als er ook nog een OV-chipkaart in je portemonnee zit, wordt het bedrag twee keer afgeschreven.