Twee verdachten van afvaldumping op A7 langer vast

nieuws

Ook de twee verdachten die dinsdag werden aangehouden voor de afvaldumpingen op de A7, blijven voorlopig vastzitten. Dat maakte het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag bekend.

De 20-jarige man uit Gorredijk en de 19-jarige man uit Opende werden dinsdag aangehouden voor betrokkenheid bij de afvaldumpingen. Bij welke dumpingen de twee mannen precies betrokken zijn, is niet bekend gemaakt.

De Fries en de Groninger zijn de tweede en de derde aanhouding voor de dumpingen op de A7. Vorige week donderdag werd  32-jarige man uit Westerkwartier aangehouden. Maandag werd bekend dat ook hij langer in voorarrest blijft.

Twee ongelukken

Op de A7 bij Midwolde vond in de vroege ochtend van 28 juli  een ongeval plaats, doordat er afval op de weg lag. Een uur later vond op de A7 bij Frieschepalen een soortgelijke aanrijding plaats. De betrokkenen bij beide ongevallen bleven wonderwel ongedeerd.

Tips blijven welkom

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden. Informatie of beelden delen met de politie kan via het online tipformulier of via de opsporingstiplijn: 0800-6070.