TikTok-challenge met Gel Blaster in Stad leidt tot inzet politie en inbeslagname wapen

nieuws
Foto: Kon Zografos via Pixabay

Politieagenten hebben woensdagavond een persoon een bekeuring gegeven die met een Gel Blaster uit een rijdend voertuig hing. Dat schrijft de politie op sociale media.

“Bij ons kwam een melding binnen dat met vermoedelijk een airsoftwapen uit een rijdend voertuig werd gehangen”, schrijft de politie. Agenten gingen daarop op zoek naar het voertuig. “Al snel troffen we het voertuig aan. Het bleek niet te gaan om een airsoftwapen maar om een Gel Blaster. Deze wapens zijn niet toegestaan en zijn strafbaar.” De persoon kreeg een bekeuring en het wapen is in beslaggenomen.

TikTok-challenge
Gel Blasters zijn de laatste periode erg populair vanwege een challenge op het sociale media-platform TikTok. Gel Blasters zijn het alternatief voor paintballen of airsoft. Met het wapen schiet je razendsnel tientallen tot honderden gelballetjes op mensen af. Hiervan worden beelden gemaakt die vervolgens op TikTok worden geplaatst.

Politie: “Dit kan fataal aflopen”
De politie waarschuwt voor het gebruik van de wapens. Politiemensen kunnen niet altijd direct vaststellen dat het om speelgoedwapens gaat en trekken bij zulke incidenten mogelijk hun dienstwapen. Een onverwachte beweging of slecht bedoelde grap kan dan fataal aflopen. Twee weken geleden werden in Utrecht twee personen aangehouden die vanuit een rijdende auto met gelballetjes op een niets vermoedende vrouw schoten.