THE KIND EFFECT: podium om belangrijke thema’s Groningse jongeren te bespreken

nieuws
Foto: Joey te Wierik

Een foto-expositie waar 50 jonge talentvolle beeldmakers (onder meer uit Groningen) positieve verhalen delen over hun leefwereld. Dat is THE KIND EFFECT. Vanaf 11 augustus is de rondreizende tentoonstelling te zien in The Student Hotel aan het Boterdiep.

Na Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam is Groningen de vierde stad waar The Student Hotel de expositie laat zien. De foto’s zijn gemaakt door creatieve jongeren uit Nederland, die werden geselecteerd uit inzendingen met een verhaal. Een vakjury van fotografen, beeldredacteuren en marketeers selecteerde vijftig foto’s uit ruim honderd inzendingen. Een groot deel van de foto’s zal te zien zijn in omkaderde foto’s op schildersezels, canvassen en op grote schermen.

Met THE KIND EFFECT wil de ‘Kind Follows Kind Foundation’ (de initiatiefnemer van de expositie) een tegengeluid bieden voor verdeeldheid. Door het delen van positieve verhalen wil de organisatie meer verbinding zoeken. Aanleiding voor de expositie is het dalende geluksgevoel onder jongeren tussen de 18 tot 25 jaar, met name tijdens de coronacrisis. De expositie wil juist de  positieve verhalen vanuit de leefwereld van jongeren laten zien en ze bespreekbaar maken, om daarmee het geluksgevoel onder de doelgroep te versterken.

De opening van THE KIND EFFECT-expositie vindt plaats op 11 juli in The Student Hotel Groningen en is tot eind augustus te bezoeken.