Spits Jørgen Strand Larsen op punt van vertrek bij FC Groningen

nieuws
Foto: Sportphotoagency.com (L-R) *Jorgen Strand Larsen* of FC Groningen, *Jordan Teze* of PSV

Spits Jørgen Strand Larsen verlaat FC Groningen hoogstwaarschijnlijk per direct. Diverse media melden dat hij deze woensdag een contract zal tekenen bij het Spaanse Celta de Vigo.

Volgens het blad VI zijn de onderhandelingen tussen FC Groningen en Celta de Vigo dinsdagavond in een stroomversnelling geraakt. Alle seinen staan nu op groen voor een deal die de FC ongeveer elf miljoen euro oplevert, exclusief bonussen.

De FC wilde de 22-jarige Strand Larsen lange tijd niet laten gaan, met als gevolg een weigering van de spits om dinsdag te komen trainen. Verdere besprekingen leidden die avond alsnog tot een overeenkomst met Celta de Vigo. Strand Larsen scoorde de afgelopen twee seizoenen voor de FC in totaal 27 keer in 63 wedstrijden.

Strand Larsen levert hiermee de duurste transfer ooit op voor de club. Marcus Berg bracht FC Groningen tien jaar geleden tien miljoen euro in het laadje. Eerder deze week werd bekend dat ook spits Romano Postema de club verlaat: hij gaat op huurbasis naar Roda JC. De Duitse spits Florian Krüger tekende dinsdag een contract bij de FC.