RUG viert Bommen Berend met symposium, reünie en open Academiegebouw

nieuws
Foto: Wutsje / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17987351

De Rijksuniversiteit laat de viering van 350 jaar Groningens ontzet niet zomaar voorbijgaan. Er is onder meer een symposium en een reünie. Belangstellenden kunnen het Academiegebouw bezoeken.

Op zaterdag 27 augustus, dus één dag voor Bommen Berend, wordt een symposium gehouden, met de titel ‘Verzet en vrijheid: Het Groningens Ontzet van 1672 en de Universiteit’. Er worden vier lezingen gehouden, met muzikale ondersteuning. De lezingen vinden plaats in de aula van het Academiegebouw.

Die dag is er ook een reünie voor alumni, met onder meer stadswandeling onder leiding van stadshistoricus Beno Hofman. De oud-studenten kunnen ook deelnemen aan een maaltijd op het Academieplein.

De hele dag is het Academiegebouw, gedeeltelijk, vrij toegankelijk. Het gaat onder meer om de aula, de senaatskamer en de Heymanszaal. In de centrale hal staat speciaal voor de gelegenheid een ‘pop-up store’. Daar zijn verschillende thematische geschenken verkrijgbaar, zoals reproducties van prenten uit 1672, een ansichtkaartenset en een gelimiteerde Groningens Ontzet-puzzel van Frans Le Roux.