Rode treinen van Arriva kleuren nu blauw

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De rode GTW-treinen van Arriva in regio Noord zijn helemaal vernieuwd en rijden de komende vijftien jaar in het blauw. De treinen zijn van binnen en buiten verbouwd.

Arriva heeft de afgelopen 2,5 jaar vijftig GTW-treinen onder handen genomen. Er is geen verschil meer tussen de eerste en tweede klas zitplaatsen. Verder heeft iedere stoel een oplaadpunt. De buitenzijde van de trein heeft een zitplaatsindicator en in de hele trein bevinden zich schermen met reisinformatie. Ook is er een toilet met verschoontafel voor baby’s.

Ook aan duurzaamheid is gedacht, zegt regiodirecteur Milfred Hart van Arriva: “Wij investeren in innovatieve technieken die de CO2 uitstoot, nu en in de toekomst, verlagen.” Arriva wil in 2035 klaar zijn voor volledig zero emissie treinvervoer in het noorden.

Deel dit artikel: