Raadsfracties stellen vragen over impasse tussen gemeente en laadpaalleverancier

De raadsfracties van CDA, D66 en VVD willen van het gemeentebestuur weten wat er fout is gegaan tussen de gemeente en laadpaalleverancier Allego.

Stadsblog Sikkom meldde onlangs een artikel over de moeizame samenwerking tussen de gemeente en Allego. Het college van B&W zou overwegen de plaatsing en het onderhoud van laadpalen voortaan zelf in beheer te gaan nemen. De fracties vragen zich af of Allego hiermee gepasseerd wordt.

“Dit college moet niet elk potentieel probleem willen oplossen door zelf een bedrijf op te richten,” zegt CDA-raadslid Etkin Armut. ”Dat die suggestie nu toch zonder onderbouwing op tafel ligt roept veel vragen op.” VVD-raadslid Rik Heiner vult aan: “Het beeld dat nu ontstaat is dat de gemeente rollebollend over straat gaat met dit bedrijf.”

Uit het artikel blijkt dat de gemeente inmiddels meerdere boetes aan Allego heeft opgelegd, voor in totaal enkele duizenden euro’s, voor niet nagekomen afspraken. Ook zouden de laadpalen niet worden geplaatst in wijken waarin nog weinig elektrisch wordt gereden. De drie fracties willen dat de gebruikers van elektrische auto’s en de ontwikkeling richting duurzaam vervoer niet de dupe mogen worden van de ontstane impasse.