Parkeerplaatsen aan Kwinkenplein na volgende week alleen nog voor gehandicapten

nieuws
Foto via Ruimte voor Jou (Gemeente Groningen)

De gemeente Groningen gaat de gehandicaptenparkeerplaatsen aan de Rodeweeshuisstraat eind volgende week verwijderen. De plekken worden ‘verplaatst naar het Kwinkenplein, waarmee het betaald parkeren in de straat (voorlopig) voorbij is.

Volgende week donderdag of vrijdag gaat de gemeente de parkeerplaatsen verplaatsen. Daarna vervallen alle gehandicaptenparkeerplaatsen in de Rodeweeshuisstraat en mogen de parkeerplaatsen op het Kwinkenplein alleen nog gebruikt worden door houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Andere parkeerders moeten vanaf dat moment uitwijken naar de Oude Ebbingestraat of een parkeergarage in de omgeving. Op het Kwinkenplein blijft één parkeerplek over voor een deelauto van GreenWheels. Daarnaast wordt een tweetal parkeerplaatsen weggehaald voor een plantenbak.

Volgens de gemeente gaat het in eerste instantie om een tijdelijke maatregel, die geldt totdat er beslist is over een definitieve inrichting in 2023 of 2024. Bij deze definitieve inrichting wordt gekeken of de parkeerplaatsen passen in het totale plaatje voor het Kwinkenplein, Kreupelstraat en de Sint Walburgstraat.