Open Dag stadhuis op dinsdag 30 augustus

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Wie een bezoek wil brengen aan het vernieuwde stadhuis, kan dat voor dinsdag 30 augustus in de agenda zetten. Van 12.00 tot 21.00 uur is iedereen welkom om het gebouw van binnen te bekijken.

Het stadhuis, nu ruim 200 jaar oud, is de afgelopen twee jaar gerenoveerd, verbouwd en verduurzaamd. De kosten bedroegen 19,3 miljoen euro. De Stadjers hebben op 30 augustus de primeur, want de officiële opening met genodigden is pas een dag later.

De raadszaal is geheel vernieuwd, en verhuisd naar de zolderverdieping. Op de begane grond is daardoor een grote ontvangstzaal ontstaan. Veel schilderijen uit de omvangrijke kunstcollectie hangen weer in de diverse gangen. Het stadhuis is nu ook van het gas af. Het energielabel ging van G naar A++++.

Bezoekers worden op de open dag ontvangen door deskundigen, raadsleden en bestuurders. Verder krijgt iedereen een informatieve folder over alle facetten van het stadhuis: historie, verbouw, anekdotes en kunst. Ook is er live muziek.