Opbouw Noorderzon Festival start a.s. maandag

nieuws

In het Noorderplantsoen start aanstaande maandag 8 augustus de opbouw van de 32e editie van Noorderzon Festival of Performing Arts & Society. Het festival zelf vindt plaats van 18 t/m 28 augustus.

In tien dagen wordt een compleet dorp opgebouwd, inclusief voorstellingslocaties, barren en terrassen en installaties en natuurlijk de bekende lampjes. Vanaf donderdag 18 augustus vormen het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad het decor voor een elfdaagse ontdekkingstocht langs een uitgebreid programma.

In het noordelijk gedeelte van het festivalterrein komen spiegeltent Pollux en openluchtpodium Apollo te staan, met iedere dag gratis muziek. Langs de vijver komen terassen met een nieuw klein podium voor muziek. In het zuidelijk gedeelte komt een terrein speciaal voor kinderen, een muziekpodium, de spiegeltent en verschillende terrassen. Verdeeld over het plantsoen komt bovendien een divers aanbod aan eten en drinken.

Het volledige programma van Noorderzon is te vinden op noorderzon.nl. Kaarten zijn voorafgaand aan het festival alleen online verkrijgbaar, via de website noorderzon.nl/programma. In plaats van de Kiosk is er dit jaar De Winkel, waar mensen fysiek terecht kunnen met vragen, en tickets en merchandise kunnen kopen.