Opbouw Noorderzon begint: ‘Podium bij de vijver nu bij de muziekkoepel’

De opbouw van Noorderzon 2022 in het Noorderplantsoen is maandagochtend begonnen. Als eerst zullen de terrassen rond de plantsoenvijver in het midden opgebouwd worden.

Het grootste verschil met eerdere edities is dat er geen podium terugkeert bij de vijver in het midden van het plantsoen. Dat was vorig jaar ook al niet zo, vanwege de coronamaatregelen. Het podium waar mensen gratis naar optredens kunnen kijken komt nu tegenover de muziekkoepel een steenworp verderop vanaf de vijver.

“Wat soms een beetje lastig was is dat je niet echt contact met de artiest kon maken en dat het geluid een beetje verdween over het water. We bouwen het podium een beetje tegenover de muziekkoepel. Het publiek staat dan op het gras richting de koepel zodat je een beetje een verhoging heb. Daar kunnen ongeveer 1100 mensen staan,” zegt Milou de Boer van Noorderzon.

Rond de vijver

Rond de vijver is dus vooral de gezelligheid van de terrassen te vinden, en in de avonden zal er iets speciaals op de vijver te zien zijn. “Er zijn kunstenaars bezig met allemaal visuals te maken en die worden dan gebeamd op de twee fonteinen in de vijver,” vertelt Milou.

Na twee jaar corona heeft de organisatie er weer flink zin in: “We tellen die van vorig jaar tellen we zeker mee. We zijn heel blij dat we nu weer voluit mogen en een hele mooie nieuwe editie kunnen neerzetten!”

Deel dit artikel: