Omleidingsborden Johan van Zwedenlaan na week weggehaald: “Zonde van al die brandstof”

nieuws
Foto: Kees de Bock

De verkeersborden die aangaven dat de rotonde Johan van Zwedenlaan bij Hoogkerk vanwege werkzaamheden was afgesloten, zijn een week na het afronden van het werk weggehaald. Dat melden buurtbewoners aan OOG Tv.

De buurtbewoners trokken afgelopen weekend bij OOG Tv aan de bel. “Het gaat om borden waarop staat ‘rotonde afgesloten’ met de datum erbij”, vertelde buurtbewoner Kees de Bock. “Alle borden staan er nog, terwijl de rotonde sinds maandag 25 juli weer door het verkeer gebruikt kan worden. En wat krijg je dan? Mensen volgen de omleidingsroute. Men kiest het zekere voor het onzekere. Het is totale minachting voor je publiek, omdat je te beroerd bent om de borden weg te halen.”

Maandagochtend werd er gelijk actie ondernomen. De Bock: “De borden zijn vanochtend deels weggehaald, de andere borden zijn gedraaid zodat ze voor weggebruikers niet meer leesbaar zijn. Toch denken we dat de afgelopen week tussen de 10.000 en 20.000 weggebruikers een omleidingsroute hebben gevolgd, terwijl dat eigenlijk overbodig was. Moet je eens bedenken hoeveel brandstof je had kunnen besparen. En dat in een gemeente waar GroenLinks de grootste partij is geworden tijdens de verkiezingen. Zoiets zou toch eigenlijk niet mogen?”