Borden afsluiting rotonde Johan van Zwedenlaan niet weggehaald: “Dit is minachting”

nieuws
Foto: Kees de Bock

Ondanks dat de rotonde Johan van Zwedenlaan bij Hoogkerk sinds afgelopen maandagochtend weer open is voor het autoverkeer zijn de borden die de afsluiting aankondigen niet weggehaald. Buurtbewoners balen.

“Het gaat om de borden waarop staat ‘rotonde afgesloten’ met de datum erbij”, vertelt buurtbewoner Kees de Bock. “De rotonde was van maandag 11 juli tot maandag 24 juli afgesloten vanwege werkzaamheden. Om het verkeer in goede banen te leiden waren er omleidingsroutes ingesteld. Ook die omleidingsborden zijn allemaal nog keurig aanwezig.”

“Automobilisten blijven de omleidingsroutes rijden”
Volgens De Bock gaat het niet om een aantal borden. “Alle borden vanuit alle richtingen staan er nog. En wat krijg je dan? Bij de Vierverlatenbrug staat er bijvoorbeeld een bord. Een automobilist kiest er dan maar voor om de omleidingsroute te volgen. Want ga zelf maar na, je gaat niet richting een rotonde rijden die wellicht nog afgesloten is.”

“Men is te beroerd om de borden weg te halen”
De buurtbewoners balen: “Het is totale minachting voor je publiek. De werkzaamheden zijn afgerond maar de aannemer, die in opdracht werkt van de gemeente, is te beroerd om de borden weg te halen. En oké, dat kan hè? Dat je nog geen tijd hebt gehad om het weg te halen, maar dan kun je de bebording op zijn minst een kwartslag draaien zodat duidelijk is dat de situatie niet meer van toepassing is. Maar dat heeft men ook niet gedaan.”

“Als je contact zoekt met de gemeente gebeurt er doorgaans helemaal niets”
Op de vraag of er al contact is gezocht met de gemeente: “Nee. Kijk, dit is niet de eerste keer dat we met zo’n situatie te maken hebben. Je kunt vervolgens contact gaan zoeken met de gemeente, maar dan gebeurt er doorgaans helemaal niets.”