Noodverordening Ter Apel: tentjes en kampeerspullen verboden

nieuws
Foto: Bastiaan van Viersen via Instragram

Rond het aanmeldcentrum in Ter Apel geldt sinds woensdagmiddag een noodverordening waardoor tentjes en kampeerspullen verboden zijn. Dit betekent dat ondernemers uit Stad, maar ook andere mensen die de situatie aan het hart gaat, niet opnieuw tentjes mogen uitdelen.

De noodverordening is afgekondigd door voorzitter Koen Schuiling van de Veiligheidsregio. Vorige week werd het gebied door de gemeente Westerwolde al aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit maakt het mogelijk dat agenten preventief kunnen fouilleren en zijn er ook camera’s geplaatst. De Veiligheidsregio meldt nu dat het plaatsen van tentjes het zich op de situatie belemmeren. Ook kunnen er bijvoorbeeld wapens of verboden middelen bewaard worden in de tenten. Tevens zouden in een eerder stadium tentharingen gebruikt zijn als wapen bij vechtpartijen.

Vorige week besloten Groningse ondernemers, na een crowdfundingsactie, om tentjes uit te delen in Ter Apel. Deze werden echter na een dag ingenomen door handhavers en agenten. Aanvankelijk liet de gemeente Westerwolde weten dat de tentjes niet afgepakt waren en dat de ondernemers ze weer konden ophalen vanaf de gemeentewerf. Dinsdag werd echter duidelijk dat het Openbaar Ministerie er beslag op heeft gelegd. Volgens de Veiligheidsregio maken de tentjes de situatie onoverzichtelijk.