Nieuwe oprit Brailleweg richting Europaplein maandagochtend open

nieuws

De nieuwe oprit vanaf de Brailleweg richting ringweg (naar het Europaplein) gaat maandagochtend 29 augustus open. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

Komend weekend wordt de nieuwe oprit aangesloten. Daarom is de Brailleweg van vrijdagavond 27 augustus tot maandagochtend afgesloten voor alle verkeer vanaf de Vondellaan richting het centrum. De nieuwe fietsvallei bij de Brailleweg is dan dicht ook voor voetgangers. Wie vanuit De Wijert komt, kan het beste de Hereweg nemen.

De nieuwe oprit geeft het verkeer vanuit de wijk De Wijert en vanaf het centrum een nieuwe mogelijkheid om op de ringweg te komen. De oprit is bereikbaar vanaf de Vondellaan, voor verkeer uit De Wijert, en vanaf de Brailleweg, voor verkeer uit het centrum.

Via de nieuwe oprit kun je de eerste tijd alleen richting Europaplein/Hoogezand rijden. Wanneer in 2024 het nieuwe Julianaplein klaar is, sluit de oprit ook aan op de verbindingsboog richting Hoogkerk en Drachten.

Maandagochtend 29 augustus zijn de zomerwerkzaamheden voorbij en gaat ook de A28-afrit naar de Brailleweg weer open. De A28-oprit vanaf de Brailleweg richting Assen gaat vrijdagavond juist voor een maand dicht.

Deel dit artikel: