Mogelijk overlast door intrillen damwanden aan oostzijde Noord-Willemskanaal bij Julianaplein

nieuws
Foto: Aanpak Ring Zuid

Vanaf maandag 15 augustus worden drie weken lang, tot en met vrijdag 2 september, damwandplanken ingetrild aan de oostzijde van het Noord-Willemskanaal. Omwonenden kunnen daar hinder van ondervinden.

De planken komen tussen de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal en de Amaliatunnel (de fietstunnel onder het Emmaviaduct). De werkzaamheden zijn nodig om de kade te verstevigen. Langs het kanaal komt een fietspad voor verkeer in twee richtingen. Dit fietspad sluit aan op de nieuwe fietsvallei bij de Brailleweg. Fietsers kunnen hiermee snel en veilig vanaf De Wijert richting het centrum peddelen, en omgekeerd.

Het werk vindt plaats van maandag tot en met vrijdag, tussen 07.00 en 19.00 uur. Het intrillen van de damwandplanken kan geluidsoverlast en trillingen geven in de directe omgeving. De werkzaamheden geven geen hinder voor het verkeer.