Meerkampster Sofie Dokter wordt dertiende op EK Atletiek

sport

Meerkampster Sofie Dokter van Groningen Atletiek is er tijdens het Europees Kampioenschap Atletiek in München niet in geslaagd om haar hoge niveau van eerder deze zomer te benaderen. Ze eindigde donderdag als dertiende.

De 19-jarige Groningse kwam in de zevenkamp tot een totaal van 5819 punten. Dat was ruim onder haar persoonlijke record van 6149 punten, waarmee ze in juni nationaal kampioene werd. De titel ging naar de grote favoriet, de Belgische Nafi Thiam, met 6628 punten. De twee andere Nederlandse deelneemsters, Anouk Vetter en Emma Oosterwegel, vielen geblesseerd uit.

Een goedlachse Sofie Dokter zei na afloop voor de microfoon van de NOS: “Het was zó leuk om mee te doen, ik stond hier tussen de echte toppers. Dit is een nieuwe ervaring die ik meeneem naar de volgende keer.“ De laatste onderdelen vielen wat tegen, erkende ze: “Bij het speerwerpen had ik last van de rug. Ook de 800 meter viel tegen. Ik had gehoopt op meer, maar ik heb toch genoten.”

De prestaties van Sofie Dokter: 100 meter horden 13,61 – hoogspringen 1.80 – kogelstoten 12.78 – 200 meter 24,57 – verspringen 5.82 – speerwerpen 35.82 – 8-00 meter 2.21,29.