Let op! Gemeente haalt huisvuil vanaf woensdag ’s ochtends op, dus zet containers eerder buiten

nieuws
Foto: E-Trucks Europe

De gemeente Groningen gaat vanaf morgen eerder beginnen met het ophalen van huisvuil in de containers, zodat haar medewerkers klaar zijn voor het heetste moment van de dag.

Groningers moeten daarnaast rekening houden met geluidshinder in de vroege ochtend.  Daarom roept de gemeente op om de containers tussen 06.00 uur en 08:00 uur klaar te zetten. In de voormalige gemeente Haren is dit voor 07.30 uur.

De maatregel is een uitvloeisel van het Nationaal Hitteplan, wat vanaf woensdag actief is in het hele land. “Om onze medewerkers in de buitendienst te beschermen tegen extreme hitte, past ook de gemeente Groningen dit plan toe”, schrijft Leonie Kort dinsdagmiddag namens de gemeente. “De ophaalmedewerkers starten de komende dagen op tijd, om voor de middaghitte terug te zijn.”

De aangepaste tijden gelden tot en met maandag. Ook dan wordt er in de middag geen huisvuil opgehaald en wordt de middagroute in de ochtend gereden. Dit geldt ook voor het weekend. Als het het Nationaal Hitteplan langer van kracht is, gaan de aangepaste tijden langer door.

Deel dit artikel: