Lange rij op Grote Markt om verbouwd Stadhuis van binnen te bekijken

Wie een bezoek wil brengen aan het vernieuwde Stadhuis, kan dat vandaag doen. De zetel van het gemeentebestuur is tot vanavond 21.00 uur te bezoeken tijdens een Open Dag. Een grote groep Groningers liet zich dat geen twee keer zeggen en stond dinsdagmiddag in een lange rij op de Grote Markt.

Het stadhuis is de afgelopen twee jaar gerenoveerd, verbouwd en verduurzaamd. De kosten voor de renovatie bedroegen 19,3 miljoen euro. Vandaag hebben de Stadjes de primeur, want de officiële opening van het gebouw volgt op 31 augustus.

De raadszaal is geheel vernieuwd, en verhuisd naar de zolderverdieping. Op de begane grond is daardoor een grote ontvangstzaal ontstaan. Veel schilderijen uit de omvangrijke kunstcollectie hangen weer in de diverse gangen. Het stadhuis is nu ook van het gas af. Het energielabel ging van G naar A++++.

Van 12.00 tot 21.00 uur is iedereen welkom om het gebouw van binnen te bekijken. Wie een bezoek brengt aan het stadhuis, kan rekenen op een ontvangst door deskundigen, raadsleden en bestuurders. Daarnaast krijgen bezoekers een folder met daarin allerlei informatie over het stadhuis. Ook is er live muziek te horen tijdens de open dag.