KEI-week wil Stadjers en studenten bij elkaar brengen: “Daar is ons beleid op gericht”

De KEI-week start over twee weken. Het KEI-bestuur laat weten dat het beleid dit jaar nog meer is gericht om Stadjers en studenten bij elkaar te brengen tijdens de introductieweek voor aanstaande studenten.

“Na twee coronajaren, waarbij we een aangepast programma hebben georganiseerd, is ons beleid erop gericht om studenten en Stadjers weer bij elkaar te brengen door onze evenementen”, vertelt Lars Eltingh van het KEI-bestuur. “Een deel van de evenementen zal bijvoorbeeld gratis te bezoeken zijn voor inwoners. Het gaat om het Open Air Festival bij de Kardingerplas en de Film op de Vismarkt. Beide evenementen vinden op donderdag 18 augustus plaats. Om Stadjers bij de evenementen te betrekken gaan we omwonenden via een brief uitnodigingen om langs te komen en kunnen ze enkele gratis consumpties krijgen. We willen er alles aan doen om er voor te zorgen dat de introductieperiode ook voor Stadjers leuk en interessant wordt.”

“Programma voor Stadjers interessant maken”
Het programma van de KEI-week is in grote lijnen vergelijkbaar met de edities van voor de coronaperiode. Dit betekent dat The Grand Opening en de Night of the Songs weer op de Grote Markt plaats zullen vinden. Ook andere evenementen vinden weer in de binnenstad plaats. “We proberen overlast te beperken en om het programma voor Stadjers interessant te maken, hebben we er voor gezorgd dat artiesten en sprekers voor een brede doelgroep interessant zijn. Ook betrekken we lokale ondernemers, artiesten en horeca bij ons programma.”

Statiegeld
De aanstaande KEI-week is ook de eerste editie waarbij er gewerkt gaat worden met statiegeld tijdens alle evenementen. “Bekers, die van RPET-plastic gemaakt zijn, kosten altijd een beetje extra bij aankoop van de eerste consumptie. Wanneer de bezoeker een lege beker terugbrengt, ontvangt deze gratis een nieuwe. Op deze manier worden veel minder bekers verspild en blijft de stad ook nog eens een stuk schoner.”

Verslaggeefster Mirthe Zuhorn maakte een reportage over de aanstaande KEI-week: